Big Boss Band er i år tilbake på Storbandfestivalen i Lillestrøm. Denne gang gjester de festivalen med et variert repertoar, og topper laget med trombonist Tarjei Grimsby. Sammen presenterer de en rekke fantastiske låter fra trombonisten og komponisten Frode Thingnæs. I tillegg til å ha med seg Tarjei som solist, vil bandet presentere et variert program innen flere ulike sjangere som swing, shuffle og ballader, samt latinske rytmer.

Frode Thingnæs forsvant brått i 2012. Dokumentarfilmen "Gentle - Frode Thingnæs in Memoriam" er aktuell i disse dager. Her fortelles historien om en av våre største jazzprofiler i norsk tid. På storbandfestivalen presenteres noen av hans komposisjoner på storbandfestivalen, som for eksempel låten Gentle og Around Once More.

Tarjei Grimsby, opprinnelig fra Skjetten, er en trombonist som har sitt virke innen klassisk og jazz. Han er fast ansatt i Det Norske Blåseensemble, men er også aktiv som frilanser innenfor teater, studio og TV. Denne høsten kan man på lørdager høre Tarjei briljere i Skal Vi Danse-orkesteret. Tarjei er mye brukt som solist og har i senere tid også jobbet mye som dirigent.

Big Boss Band har tilhørighet i Oslo og består av amatørmusikere og musikkstudenter fra både NMH og Musikkhøgskolen Staffelds. Big Boss Band har sin historie tilbake til året 1991, men trekker stadig med seg nye, unge medlemmer.

Musikalsk leder for kvelden er Pål André Grimstad Worren.

Lørdag 10/10, Universet, kl 23.00

Jasmin Hirschsteiner sammen med Big Boss Band på Romerike Storbandfestival 2013. Foto: Harald Opheim

Comment