Nes Storband og vokalist Stina Stenerud byr publikum på et knippe sanger som er gjort kjent av den svenske verdensartisten Monica Zetterlund. Stina vil også fortelle om Zetterlunds liv og karriere. 

Stina har en stemme som kler Monicas jazzstil meget godt, og sammen med storbandet vil hun by publikum på et stort knippe sanger som er gjort kjent av den svenske verdensartisten.

Monica Zetterlund (1937 – 2005) gjorde stor suksess både i Norden og i verden for øvrig, ikke bare som sanger, men også som filmskuespiller. Filmen om henne, «Monica Z», har gjort stor suksess etter at den hadde premiere høsten 2013. Mange av plateinnspillingene hennes innen jazzsjangeren er blitt stående som historiske klassikere.

Nes Storband teller 18 medlemmer under ledelse av Thomas Høiby Verket. Bandet spiller til dans og underholdning og har gjennom årene hatt en rekke kjente gjestesolister. Blant disse er Wenche Myhre, Jan Werner Danielsen, Kåre Conradi, Åge Sten Nilsen, Georgie Fame og Heine Totland.

Storbandets julekonserter er blitt en årlig tradisjon, som gjerne fyller alle de 400 plassene i Nes kulturhus. Slik var det også på den siste utgaven, da Heine Totland var gjestesolist for andre året på rad og igjen gjorde flere strålende duetter sammen med Stina Stenerud. Etter suksessen i 2013 var det Totland selv som foreslo at det burde gjentas, noe som skulle tilsi at bandet holder høy kvalitet.

Musikalsk leder: Thomas Høiby Verket.

Lørdag 10/10, Stjernesalen kl 17.30

Foto: Per Heimly

Comment