Christianssand Storband retter fokus mot en av de største storbandarrangørerne når de hyller Maria Schneider. I tillegg presenterer bandet musikk av sine favorittarrangører; Bob Brookmeyer og Gordon Goodwin.

Christianssand Storband ble startet opp i 1994, og har et tett samarbeid med Universitetet i Agder siden. Samarbeidet har resultert i muligheter til å leie inn lærekrefter, instruktører, lokaler etc, fra UiA. Samtidig har bandet hatt en stor andel studenter som holder orkesteret ungt og sørger for en kontinuerlig utvikling. Medlemmene har en spredt alderssammensetning og består av musikkstudenter, musikere og andre dyktige amatørmusikere.

Storbandets faste musikalske leder er trompetist og universitetslektor på UiA, Tore Bråthen. Han har vært med på å bygge opp storbandet siden 1996, og har også ledet bandet gjennom tre CD-utgivelser. Innspillingene spenner fra standardlåter til egenkomponert musikk av bandets egne medlemmer.

De siste årene har Christianssand Storband holdt en rekke konserter på Sørlandet, men også flere konserter i Danmark. Storbandets temakonserter har blitt svært populære og godt besøkt, hvor storbandet vier en hel konsert til kjente og mindre kjente storbandlegender. Blant de siste temaene er Gordon Goodwin, Thad Jones, Jukka Linkola, Harry Connick Jr m.fl.

Gled deg til å høre Christianssand Storband spille Maria Schneiders musikk, og ikke minst til å høre bandets mange dyktige solister!

Lørdag 15. oktober, kl 19, Scene 5.

Comment