Storbandet Jazzå og Kåre Nymark jr som trompetsolist fremfører Kåres låter spesialarrangert for storband. Her får dere funk, karibisk musikk, afrikansk musikk og New Orleans, i tillegg til mer tradisjonell swing og shuffle. 

Kåre Nymark jr fra Langevåg på Sula er en av landets fremste jazztrompetister. Inspirasjon er hentet fra mange turer til New Orleans og et bluespreget utrykk er alltid tilstede - kombinert med en åpen og tidløs tilnærming til jazz­tradisjonen. Som storbandmusiker spiller Kåre i prosjektstorbandet KABA, som består av flere av landets fremste musikere innenfor den mer tradisjonelle storbandjazzen, og har medvirket på Børre Dalhaugs utgivelse Big Band Blast. I tillegg til sin egen sekstett, spiller Kåre også i Brazz Brothers, Nymark Collective, Gumbo og Funky Butt, og var medlem av Ytre Suløens Jass­-ensemble i 18 år, frem til han ga seg i 2010. Kåre har konsertert USA, Afrika, Asia og Europa. I tillegg er han også mye brukt som pedagog, og underviser på seminarer og kurs over hele landet. Les mer om Kåre på www.kaarenymarkjr.com.

Storbandet Jazzå gjestet Romerike Storbandfestival i 2014, den gang med Hermund Nygård og Staffan William-Olsson. Foto: Halvor Gudium.

Storbandet Jazzå har gjennom flere år jobbet sammen med Hermund Nygård som instruktør og dirigent. Storbandet holder til i Oslo Sentrum, med utspring fra musikkmiljøet rundt høgskolen i Staffeldtsgate og Storsalen menighet. Medlemmene kommer fra hele stor-Oslo. 

Kåre Nymark jr og Storbandet Jazzå har gjort flere konserter sammen i år, blant annet på Kongsberg Jazzfestival i juli.

Lørdag 15. oktober, kl 22.30, Connect

Comment