Christianssand storband er i storform! Sørlandets fremste storband besøker Romerike Storbandfestival for å presentere et nytt program for et storbandelskende publikum. Musikken er enten komponert eller arrangert av bandets egne medlemmer!

Chrisstianssand storband har de siste årene jobbet med storbandlegender som Geir Lysne og Echard Baur, og som Baur sa: "Aldri før har jeg hørt et norsk storband spille Bob Brookmeyer så bra". Og dette er ikke tilfeldig - Storbandets faste musikalske leder, trompetist og universitetslektor på UiA Tore Bråthen, har jobbet systematisk og iherdig med å bygge opp storbandet siden 1996. Han har ledet storbandet gjennom tre CD-utgivelser, en rekke konserter - lokalt, nasjonalt og i Skandinavia.

Tore Bråthen takker for tildeling av Norsk jazzforums storbandpris på Romerike Storbandfestival 2016. Foto: Halvor Gudim

Tore Bråthen takker for tildeling av Norsk jazzforums storbandpris på Romerike Storbandfestival 2016. Foto: Halvor Gudim

De siste årene har Christianssand Storbands temakonserter blitt svært populære og godt besøkt. Her vies en hel konsert til kjente og mindre kjente storbandkomponister, som Maria Schneider, Gordon Goodwin, Thad Jones, Jukka Linkola, Harry Connick Jr, Buddy Rich m.fl.

Men, denne gangen skal de altså gjøre noe helt nytt, og du skal få høre låter du aldri har hørt før: Bandets egne medlemmer står som komponister og arrangører av musikken vi presenterer denne kvelden. Skriveprosessen har tatt flere år, og nå er den endelig klar for å bli presentert til publikum. Det blir swing, det blir pop, det blir funk og det blir nytt. Christianssand Storband har også en rekke svært dyktige solister i alle instrumentgrupper, disse får du høre i eminent samspill med et storband som igjen vil overraske publikum på Romerike Storbandfestival.

Christianssand Storband på Romerike Storbandfestival 2016. Foto: Halvor Gudim

Christianssand Storband på Romerike Storbandfestival 2016. Foto: Halvor Gudim

Christianssand Storband ble startet opp i 1994. Medlemmene har en spredt alderssammensetning og består av musikkstudenter, profesjonelle musikere og dyktige amatørmusikere. Storbandet har et tett samarbeid med Universitetet i Agder og har alltid hatt mange musikkstudenter med i bandet. Dette holder orkesteret ungt og sørger for en kontinuerlig utvikling. Flere av solistene du vil høre på deres neste konsert kommer garantert til å sette sitt preg på det norske musikkliv og jazzscener i framtiden.

Gled deg til å høre Christianssand Storband gjøre sitt, som kanskje kan bli litt ditt?

Stjernesalen, kl 18.30

Comment