A Tribute to Ella Fitzgerald - Lillestrøm Storband med Helene Edler Lorentzen (vokal) og Biørn Barlo (dirigent).

25. april 2017 ville Ella Fitzgerald vært 100 år!

På Romerike Storbandfestival står Lillestrøm Storband sammen med deres vokalist Helene Edler Lorentzen for å gjøre en hyllest til denne unike vokalisten og presenterer kjent stoff fra Ellas æra og hennes medspillere gjennom en storslagen karriere.

Ella Fitzgerald (1917 – 1996) gikk ofte under hedersbenevnelsen «The First Lady of Jazz», og var en av USAs absolutt største kvinnelige sangere på 1900-tallet innen jazz og populærmusikk.

Lillestrøm Storband, som i 2016 feiret 25-års jubileum, har gjennom en årrekke hatt sin inntektskilde fra spilleoppdrag, og det har blitt mange fasjonable ballrooms disse årene, der det nevnes arrangementer, eventer og diverse selskaper på steder som Sonja Hennie Ballroom, Den Gamle Logen, Ekeberg restauranten, Holmenkollen Park Hotell og Soria Moria konferansesenter. Bandets rekkevidde er i utgangspunktet Oslo-regionen, men de har strukket seg nordover til Lillehammer-regionen (Sjusjøen og Spåtind) og så langt sør som både Moss, Tønsberg og Arendal, i tillegg til jazzfestivalen i Mandal.

Av andre spennende oppdrag de har hatt, kan det nevnes påsken 2014 der de stilte som spillende statister ved innspilling av "Lilyhammer 3". Bandet tok utfordringen på strak arm. Sammen med Springsteen-gitarist og seriens hovedstjerne, Steven van Zandt, fremførte de "Ring a Ding Ding".

Vokalist Helene Edler Lorentzen har i tillegg en satsning innen New Age sammen med storbandets leadtrompetist Tron Syversen. Begge står bak musikkutgivelser som har vært nominert i USA og Europa med musikk som er inne på flere Top 20 lister i USA innen sin genre.

Helene Lorentzen.jpg

Musikalsk leder Biørn Barlo er frilansmusiker, saxofonist, instruktør og arrangør. Han har musikkutdanning fra Universitetet i Oslo, og har solid erfaring fra mange års virke med jazz- og dansemusikk, teatermusikk og storbandledelse. Han ble spellemannsprisvinner med Oslo Groove Company i 1990, og er medlem i Sandvika storband, Stian Mevik kvartett og The John Bevan Big Band, Kjell Eriksens orkester og Cool InWest, samt engasjementer og plateinnspilling med Det Norske Blåseensemble. Han er ellers også å høre jevnlig med Geir Wentzel Band. Ellers har han medvirket i utallige oppdrag for radio og TV, og plateinnspillinger, samt konsertering og konsertprosjekter med norske og internasjonale artister som: Nora Brockstedt, Kåre Conradi, Gaute Ormåsen, Rita Eriksen, Svante Thuresson, Marie Bergmann, Cecilie Nordby, Frank Foster, Don Menza, Rob McConnell, Etta Cameron og Diane Schuur.

Bandet har gjennom en årrekke spesialisert seg på fremføring av den genre de oftest bruker på ders spilleoppdrag, en god blanding av latin, rock og swingmusikk, der spesielt den genuine klangen fra Glenn Miller og Benny Goodman er forbildet. Dette er noe av hva bandet vil tilby publikum ved årets storbandfestival.

Stjernesalen kl 17.00

Comment