Fra Stjernekamp til Romerike Storbandfestival: Norges musikkhøgskoles storband under ledelse av Erlend Skomsvoll blir et av kveldens kunstneriske høydepunkt! Her får publikum presentert det aller meste fra albumet "What If? A Counterfactual Fairytale" som Erlend Skomsvoll og Trondheim Jazzorkester ga ut i 2009.

Erlend Skomsvoll. Foto: jazzinorge.no

Erlend Skomsvoll. Foto: jazzinorge.no

Erlend Skomsvoll (f. 1969) er en tungvekter innen norsk og internasjonal jazz - som pianist, komponist, arrangør og orkesterleder. Han har samarbeidet med internasjonale storheter som Nils Petter Molvær, Pat Metheny, Chick Corea og mange flere. I det siste har han turnert med Come Shine, opptrådd i Operaen, hatt to plateutgivelser, og nå senest gjestet Kongsberg Jazzfestival med Torun Eriksen og Ensemble Denada til strålende kritikk.

Musikkhøgskolens storband spiller jazz i stort format. Skolens største jazz-ensemble har allerede rukket å gjøre seg bemerket i norsk musikkliv. Siden storbandet ble startet i 2010 har det vært veldig aktivt og har gjort en mengde ulike produksjoner. Mest kjent er de kanskje fra Stjernekamp på NRK hvor de har deltatt som husband. De har også hatt europeiske gjestedirigenter og har eksperimentert med Laptop Big Band.

Storbandekspert og Stjernekamp-coach Kjell Karlsen sa dette om bandet: - Bandet er overraskende bra. Det er unge mennesker fra Musikkhøgskolen. Men de låter virkelig som et storband. De har nerven!

Stjenesalen kl 21.30

Comment