Samlebandet åpner Romerike Storbandfestival 2017 med en sjelfull og swingende konsert i Lillestrøm kirke. Duke Ellingtons ”Sacred Concert” - et stort kirkemusikalsk verk for storband, solister og blandet kor - står på programmet.

Årets utgave av Samlebandet består av en rekke kjente norske jazzprofiler, slik som Harald Bergersen, Arild Stav, Georg Reiss, Roy Nikolaisen, Harald Halvorsen og Roy Hellvin.

Sangsolist ved årets åpningskonsert er den lokale soul- og jazzsangerinnen Stina Stenerud. Koret består av elever ved musikklinjen ved Lillestrøm videregående skole. Dirigent er Gjermund Bjørklund.

Stina Stenerud gjestet Romerike Storbandfestival 2015 med Nes Storband. Foto: Halvor Gudim

Stina Stenerud gjestet Romerike Storbandfestival 2015 med Nes Storband. Foto: Halvor Gudim

Om Sacred Concert:

Duke Ellington omtalte sine tre Sacred Concerts som «det viktigste jeg noen gang har gjort». Konsertene ble skrevet i perioden 1965 til 1973 og ble med stor suksess oppført rundt om i USA og Europa. The Duke reiste på disse konsertene med sitt orkester og opptrådte sammen med lokale kor og forskjellige solister. Mest kjent er nok versjonene med Alice Babs som solist.

Duke Ellington skrev verkene med forholdsvis enkle enstemmige korarrangementer. Den enkelte fremføring ble ofte gjort med elementer fra hver av de tre konsertene og sammensetning og rekkefølge kunne variere fra konsert til konsert. Det ble derfor aldri laget noen komplett notesamling for verkene.

I 1993 ble Jan Høybye, en velrennomert dansk komponist, arrangør og professor, bedt om å lede en internasjonal workshop for Duke Ellington’s Sacred Concert. Sammen med Peder Pedersen skrev han ut og arrangerte et komplett arrangement for opptil åtte stemmer og fullt storband. Jan Høybye’s Sacred Concert står frem som et komplett og dyptgripende jazzverk som med et utfordrende korarrangement, elegant kombinert med feiende storbanddriv og toppet med nydelige solistpartier, er blitt et sentralt og kjært innslag i sakral jazzmusikk.

Det er dette arrangementet som blir framført på åpningskonserten.

Medvirkende:

  • Stina Stenerud (sang), elever ved musikklinja på Lillestrøm videregående skole, Gjermund Bjørklund (dirigent)
  • Saxer - Arild Stav (alto/lead/musikalsk leder), Georg Reiss (klarinett/alto/solo), Harald Bergersen (tenor/solo), Svein Greni (tenor), Espen Aslaksen (bari)
  • Trompeter: Bjørn Asper (lead), Roy Nikolaisen (solo), Gry Aubert Bang, Anne Marit Harbek
  • Tromboner: Harald Halvorsen, Ole-Anton Berntsen, Henning Johnsen, Steffen Stokland
  • Komp: Roy Hellvin (piano), John Børge Askeland (bass), Marcus Lewin (trommer)

Sted: Lillestrøm kirke. Dørene åpner kl 19.30, konsertstart kl 20.00

Billetter: kr 200 ordinær, kr 150 for medlem, student og akkrediterte musikere. Kjøp billett i forkant, det er Ikke billettsalg i døra.

Comment