Det Eidsvoll storband vil framføre denne gangen er storband arr fra Phil Collins Big Band som de fremførte mellom 1996 og 1998. Dette er kanskje noe av det mest krevende vi noen gang har prøvd oss på. Dette blir garantert spennende og hørbart.
De fleste låtene er hentet fra albumet «A hot night in Paris», men alle er original arrangementer fremført av Phil Collins Big Band
Phil Collins er vel kjent for de fleste som trommeslager og sanger i Genesis og som soloartist med flere nummer 1 hit over hele verden.
Mellom 1996 og 1998 gikk han tilbake til trommene og satte sammen Phil Collins Big Band, og gjenopplivet lyden av slike idoler som Buddy Rich og Sonny Payne, men i stor grad med sanger fra hans eget materiale. Etter en kort Europa turné i 1996 (som skjedde med funksjonen Quincy Jones som dirigent og Tony Bennett som vokalist), satte han sammen en ny versjon av bandet med flere dyktige jazz og studiomusikere, spesielt Alt saksofonisten Gerald Albright, men også gitarist Daryl Stuermer, tenor saksofonisten James Carter, og pianister George Duke og Brad Cole, blant mange andre, i varierende roller.
Det Bandet turnerte Amerika og Europa i 1998, og det er denne band versjonen som er å høre live på albumet «A hot night in Paris». Det kanskje være merkelig å høre "Sussudio», "that ' s all, " og «Against all odds " i storband arrangementer, men sannheten er at «A hot night in Paris» faktisk er underholdende. Collins prøver ikke noe nytt med storband formen, han bare oppdaterer det med sine egne sanger, plulss cover versjoner av miles Davis’ «milestones " og the Average White Band’s «pick up the pieces og også original skrevet storband musikk sammen med anerkjente storband arrangører.
Bandleder er Mathias Hole som også bidrar som solist. Øvrige solister er fra bandets egne rekker.

 

Comment