Foto: ©bjarne øymyr 

Foto: ©bjarne øymyr 

Musikeren, komponisten, bandlederen og arrangøren Dag Arnesen har et livslangt forhold både til norsk folkemusikk og Edvard Griegs musikk. Sammen med sin trio har han hatt en eventyrlig suksess med sine Norwegian Song plater der skatter fra den norske sang-arven har blitt tolket på jazzmanér. På det fjerde albumet i «Norwegian Song»-serien er trio byttet ut med storband, og Arnesen har denne gangen skrevet helt nye arrangementer på et utvalg Grieg-komposisjoner og noen norske folketoner, og byr i tillegg på noen av Dags egne komposisjoner. «Mitt ønske er at jeg med denne CDen kan bidra til å ta vare på den norske sangskatten, og samtidig gjøre flere oppmerksomme på Edvard Griegs musikk» sier Arnesen om utgivelsen.

Samlebandet startet opp som Jon Haaland storband i 1976, bestående av profesjonelle musikere fra Lillestrøm-regionen. Bandet byttet etter hvert navn til Lillestrøm samleband, men etter fire år med spillejobber på prestisjetunge scener som Kongsberg jazzfestival og Nattjazzen i Bergen gikk bandet i dvale. Etter påtrykk fra mange som hadde hørt bandet de første årene gjenoppsto Samlebandet i 2005 med delvis ny besetning, og har siden gjort jevnlige konserter rundt i Norge. Samlebandet har spilt på Romerike storbandfestival hvert år siden oppstarten i 2009, og er medarrangør av festivalen. Musikalsk leder er Arild Stav.

Neon Vokal.jpg

Neon Vokal er en vokalgruppe bestående av 12 dedikerte sangere fra 17 til 23 år. Koret representerer allsidighet, nytenkning og stemmelek kombinert med et høyt musikalsk nivå. Repertoaret spenner vidt mellom jazz, pop, soul, folkemusikk og klassisk, og fremføres hovedsakelig a cappella. 2017 vant de Norgesmesterskap for kor, både i Ungdomskor-klassen, Vokalgruppe-klassen og i Grand Prix-finalen. I 2018 deltok koret i World Choir Games i Sør-Afrika, der de vant gull i klassen Folklore a capella, og sølv i klassen Scenisk pop. Kunstnerisk leder er Ingrid A. Danbolt

Comment