JAZZÅ MED JAZZ CLASSICS

Det blir en perlerad av vokalklassikere fra storbandenes gullalder når Storbandet Jazzå inntar festivalen sammen med Majken Christiansen og Niklas Arnesen under ledelse av Kristoffer Kompen. Her blir det høy Ella- og Frankie Boy-faktor!

Majken Christiansen (DK) synger revitalisert jazz i tradisjonen etter de store jazzdivaer, der Ella Fitzgerald alltid vil være én av de største inspirasjonskildene. Men Majken gjør sine ting med et åpent og oppdatert uttrykk, og uansett hva hun synger, så fortolker og formidler hun de tidløse tekstene og melodiene fra The American Songbook med varme, ærlighet og overbevisning. Majken kommer opprinnelig fra København. Siden midten av 1990-tallet har Majken vært Danmarks mest populære swingjazz-sangere. Hun har gjort utallige konserter, har spilt inn flere plater, og har egen dansk fanklubb! Siden 2001 har Majken bodd i Oslo, der hun bl.a. har vært solist med flere av Norges mest profilerte storband og militærorkestre, og har turnert mye for Rikskonsertene.

Niklas Arnesen har mange års erfaring som frilans sanger. Han har en bachelor i musikk med fordypning i vokal. Han er også lærer ved Holtekilen Folkehøgskole der han de siste årene har jobbet mye med musikkproduksjon og vokalarrangering. Storbandet Jazzå har samarbeidet med Niklas gjennom flere år.

Storbandet Jazzå ble etablert i 2000, som et "husband" i Storsalen menighet og Høgskolen i Staffels gate i Oslo. Jazzå er i dag frittstående, men har fortsatt en viss tilknytning til Storsalen. Siden 2010 har bandet samarbeidet jevnlig med profesjonelle instruktører som Shannon Mowday, Øyvind Brekke og Kåre Nymark. Bandet fokuserer på 40- og 50-talls swing og latin, men har også vært innom New Orleans og Sør-afrikansk musikk. I kveld ledes bandet av Kristoffer Kompen. Bandet ledes til daglig av Hermund Nygård. Hermund er utdannet ved jazzlinja i Trondheim og er i dag en av Norges mest brukte jazztrommeslagere. Han er kjent fra bandene The Real Thing og Sharp9, samt å ha jobbet med blant andre Staffan William-Olsson, Karin Krogh, Erlend Slettevold og Bobby Shew.

Dette blir tredje gang Storbandet Jazzå er med på storbandfestivalen.

Comment