Norsk på norsk med Vollen Big Band og Øyvind Brække

Vollen Big Band er et av landets mest aktive storband, med ca. 15 spilleoppdrag i året. Vi består av 22 spilleglade musikanter, inkludert fast vokalist, og kan dermed med rette kalle oss et av landets "bredeste" storband. Vi holder til i Vollen i Asker, og vår faste musikalske leder er Ståle Abrahamsen, som til daglig trakterer saxofon i Forsvarets Stabsmusikkorps. I tillegg til 3 - 4 konserter i året, så spiller vi mye til dans. Vi har et rikholdig arkiv, og tilpasser låtvalg til kunden, og får på denne måten stadig nye oppdrag. Vi liker å holde oss oppdatert på ny musikk og nye arrangementer, og det er nettopp årsaken til vårt prosjekt som vi ønsker å presentere på storbandfestivalen.

På storbandmøtet i regi av Norsk Jazzforum, som hvert år blir avholdt i forbindelse med storbandfestivalen, er ny musikk arrangert for storband et stadig tilbakevendende tema. Vi har en rekke gode, norske musikere som arrangerer musikk fra utenlandske artister, men veldig lite fra norskprodusert musikk. Det har vi derfor bestemt oss for å gjøre noe med! Noe norskprodusert har vi funnet fram til, men i tillegg har vi fått med oss jazz-trombonisten, komponisten og arrangøren, Øyvind Brække, til å arrangere norsk musikk for storband. Vi har fått støtte fra NOPA, og vil presentere en rekke arrangementer på både gamle "slagere" og nyere låter. Låter av blant andre Gabrielle og Cezinando vil bli urfremført under konserten. 

Øyvind Brække er også en fremragende trombonist, og vil være med oss som solist. Han skulle være godt kjent for jazzmiljøet i Norge. Han er freelancer, men spiller blant annet også i Trondheim Jazzorkester, The Source, Friensemblet, Sharp Nine med flere. Han fikk i 2016 et 3-årig komponiststipend fra Kulturrådet.

Vi har kalt prosjektet vårt for "Norsk på norsk med Vollen Big Band og Øyvind Brække", og lover at programmet vil være interessant for både publikum og andre storband!

Comment