Ensemble Denada / Torun Eriksen / Erlend Skomsvoll

 

Det er et særdeles samspilt og vitalt band med flere nye unge utøvere som kommer til Storbandfestivalen for å levere Erlend Skomsvolls arrangementer av Torun Eriksens musikk og tekster. Det blir også urframføring av helt nye låter som Torun og Erlend har komponert og arrangert for anledningen!

 

Det kunstneriske utgangspunktet er Toruns album «Grand White Silk», og resultatet er blitt et uttrykk der elegant pop-estetikk bobler sammen med vindskeiv euro-jazz og sørstats-dampende soul. Noen assosierer med EST, andre hører Steely Dan på norsk eller jubler over deilige guilty pleasure-sekvenser med discogroove, soulriff og sousafon. Men jazz er det okke som, og arrangør Skomsvoll har satt av godt med plass i partiturene til Ensemble Denada’s formidable solister. 

 

“Denadas store kveld»skrev Dagsavisen etter premiere-konserten på Kongsberg jazzfestival i 2017. Det som skulle være et festivalprosjekt ble til et turnéprosjekt, og hittil er det blitt 19 konserter fra Bremen til Mo i Rana, inkludert konsertopptak med NRK-TV på Nasjonal jazzscene og et livealbum på Jazzland Recordings, spilt inn i Tyskland. Albumet ble sluppet i alle formater våren 2019. Storbandfestivalen blir konsert nr. 20, og det er ekstra stas at vi på denne festivalen kan urframføre helt nye låter av Torun, arrangert av Erlend for Ensemble Denada. 

Comment